ThinClientSpecialist

Atrust ondersteunt Teams Realtime Optimization Pack

Atrust kondigt support voor TEAMS RTOP (Realtime Optimization Pack) op ondersteunde firmware aan. Deze optimalisatie is voor desktop-gebaseerde Microsoft Teams met Citrix Virtual Apps and Desktops™ en Citrix Workspace™ app.

Met deze functie kunnen de endpoints de vereiste multimedia decoderen en lokaal op het apparaat weergeven, wat een veel betere ervaring oplevert dan de server al het werk te laten doen.

Er is een groot aantal technische informatie en voorbeelden die al door Citrix® worden aangeboden, waarvan we links onderaan dit artikel hebben geplaatst. De korte beschrijving van hoe dit in uw omgeving is geïmplementeerd, is te zien in het onderstaande diagram. (Bron: Citrix Blogs)

Er zijn geen instellingen vereist voor de op Atrust Linux gebaseerde firmware, aangezien de vereiste instellingen standaard zijn ingeschakeld. We raden echter aan de richtlijnen van Citrix® te volgen om de serverinstellingen te optimaliseren voor de best mogelijke ervaring. Aanbevelingen zoals het uitschakelen van automatisch starten door het verwijderen van de Teams-registersleutels om "Bootstorms" te voorkomen en het uitschakelen van GPU-hardwareversnelling in de Teams-instellingen als je virtuele desktop geen GPU / vGPU heeft, vonden we bijzonder nuttig.

Er is geen pictogram zoals bij de Skype for Business-optimalisatie, maar als je naar Teams >> Instellingen >> Over >> Versie gaat, zou het als geoptimaliseerd moeten worden weergegeven.

Vereisten

  • Atrust Linux v2.63-PSFF (BETA-versie) en hoger
  • Atrust Microsoft Windows 10 IoT 2016 LTSB x64 v173-INTL en Windows 10 IoT 2019 LTSC x64 v3.05-INTL en hoger
  • Citrix® VDA 1906 of hoger
  • Microsoft Teams versie 1.2 of hoger


Handige aanvullende begeleiding


Support van ThinClientSpecialist
ThinClientSpecialist biedt als exclusief distributeur de mogelijkheid om aanvullende informatie te geven en ondersteuning te bieden via onze servidedesk. Er kan onder andere geholpen worden met de implementatie van deze upgrade.

Hiervoor kan contact opfenomen worden met servicedesk@thinclientspecialist.com

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.