ThinClientSpecialist

Het centrale beheer van een werkplek wordt steeds belangrijker.

Het centrale beheer van werkplekken is voor ICT-afdelingen al geruime tijd van groot belang. Door de juiste keuze te maken kunnen op diverse aspecten kosten bespaard worden. De laatste jaren, zeker in de huidige tijd, zijn er meer medewerkers die vanuit huis, een andere locatie en zelfs onderweg werken. Hierbij is het belangrijk dat ook deze hardware regelmatig een update krijgt. Om tijd en geld te besparen kan dit allemaal op afstand geregeld worden. Hiervoor zijn er verschillende management tools die via een virtuele weg te benaderen zijn.

Met een ThinClient oplossing heb je direct de ideale werkplek. Een ThinClient oplossing kan hardware matig zijn (traditionele ThinClient, MobileClient, All-in-One) of het ombouwen van de huidige hardware doormiddel van software of een USB-ThinClient.

Voordelen van een ThinClient-oplossing:

  • Op een ThinClient staan documenten en programma’s enkel op de server en niet lokaal. Hierdoor kun je alleen een connectie maken naar de bedrijfsomgeving. Programma’s en data kunnen op een veilige manier benaderd worden.
  • Elke ThinClient fabrikant heeft een management tool waarmee je op afstand de apparaten een profiel kan geven en beheren. Hiernaast bieden een aantal fabrikanten ook een Cloud-oplossing waardoor thuiswerkplekken (buiten het netwerk) ook goed te beheren zijn.
  • Een ThinClient is kostenbesparend. Niet alleen door de relatief goedkopere aanschaf, lagere energie verbruik, een langere levensduur, maar ook zeker door het besparen van tijd aan de beheerderskant door het gebruik van een management tool.


Fabrikanten waar wij veel mee werken zijn o.a.:

 

Elk merk is anders en heeft zijn eigen voordelen. Samen met de klant kijken wij graag naar de beste oplossing die aansluit op eisen en wensen.

Wil je ook dat wij met jullie meedenken? Neem dan contact met ons op voor een (virtuele) afspraak.

 

Met vriendelijke groet,

Marc Terveer

 

 

 

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.