ThinClientSpecialist

Veranderingen in technische wensen van de klant

In de afgelopen (corona) periode zagen we een verschuiving in de wensen van de klant omtrent het besturingssysteem en in de manier van werken. In deze tijd kiezen steeds meer klanten voor een Windows 10 oplossing, eerder was de vraag voor een Linux oplossing groter.

Er zijn twee redenen voor deze verschuiving, de eerste reden is dat de klant vaker kiest voor een laptopoplossing, die zowel thuis als op kantoor te gebruiken is. Doormiddel van een dockingstation is deze laptop gemakkelijk aan een tweede beeldscherm, toetsenbord en muis te koppelen.
De tweede reden komt voort uit de groeiende vraag naar video call programma’s (bijv. Zoom en Teams). Deze video call programma’s werken zowel op Windows- als Linux apparaten, echter is er één belangrijk verschil. Apparaten met Linux hebben speciale firmware nodig die de fabrikant steeds moet produceren (ook wanneer er een update van het programma is). Bij Windows apparaten kan het programma lokaal ge-update worden of via een management tool. Dit maakt Windows apparaten minder afhankelijk van updates van de fabrikant. Wanneer de klant voor Windows kiest adviseren wij Windows 10 Enterprise te gebruiken,
dit omdat hier doormiddel van een Writefilter extra veiligheid in zit

Om de verschillende apparaten van de medewerkers en besturingssystemen te kunnen beheren zijn er verschillende programma’s beschikbaar. Een mooi product hiervoor is ProVConnect van WanPulse. Hiermee worden verschillende soorten hard- en software beheert. ThinClientSpecialist kan de klant hierin voorzien en begeleiden, net als in de keuze tussen Windows of een Linux apparaat.

Meer informatie over ProVConnect – lees hier -

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Verwante artikelen
ProVConnect SaaS Expert License ProVConnect SaaS Expert License
8338762
€ 57,02 excl. btw
excl. btw