ThinClientSpecialist

Gezond werken met de R-Go Break coach: your coach to stay fit at work

Gezond werken met de R-Go Break coach: your coach to stay fit at work
Software ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten, ergonomen en meubelproducenten.

Het plannen van korte pauzes, het regelmatig afwisselen van je houding en het doen van oefeningen tijdens je werkdag is van vitaal belang voor je gezondheid. Hiermee voorkom je dat spieren en pezen overbelast raken en stimuleer je een goede bloedcirculatie. Daarom heeft R-Go tools de R-Go Break ontwikkeld! Deze gepatenteerde pauzesoftware bevat 3 modules:

1. Break Coach
De pauze-indicator op je muis en toetsenbord geeft met kleuren aan wanneer het tijd is om een pauze te nemen. Personaliseer deze pauzes voor bijvoorbeeld een reminder in te stellen wanneer het tijd is voor een kopje thee, een potje tafeltennis of een ommetje in het kantoor.

De Pauze indicator is geïntegreerd in de R-Go Break producten. De pauze-indicator op je muis en toetsenbord geeft met kleuren aan wanneer het tijd is om een pauze te nemen. Wanneer het licht groen wordt, betekent dit dat je gezond bezig bent. Oranje geeft aan dat het tijd is voor een korte pauze en rood geeft aan dat je te lang hebt gewerkt. Personaliseer deze pauzes door bijvoorbeeld een reminder in te stellen wanneer het tijd is voor een korte pauze.

2. Zit/sta coach
Beweegt je bureau op basis van daadwerkelijk beeldschermgebruik van zit naar sta of tussenin (voor kruk of deskbike). Door tijdens de werkdag regelmatig van houding te veranderen, stimuleer je de bloedcirculatie en voorkom je lichamelijke klachten. Op basis van daadwerkelijk beeldschermgebruik, stuurt de sit/ stand coach je bureau aan van zittend naar staand of een hoogte daar tussenin (voor gebruik van een stakruk of deskbike). Je kunt je pauzes persoonlijk instellen en je elektrische bureau programmeren om omhoog of omlaag te gaan naar de door jouw gekozen hoogte.

3. Fit Coach
Met deze module kun je nog gezonder werken. Deze fitness coach biedt je verschillende oefeningen aan van fysiotherapeuten, die uitgevoegd kunnen worden op je bureaustoel. Zo ben je productiever en blijf je fit gedurende de werkdag.

4. Statistieken
Krijg in één oogopslag een overzicht van je werkgedrag door middel van een grafiek.

Verhoog je productiviteit
Het inplannen van korte beweegmomentjes tijdens de werkdag is van vitaal belang voor je gezondheid. Micropauzes voorkomen namelijk dat kleine spieren en pezen overbelast raken en zorgen daarbij voor een goede doorbloeding. Omdat ze ook de doorbloeding van de hersenen stimuleren, zul je merken dat je je beter kunt concentreren en uiteindelijk zelfs productiever bent.

Gezonde pauzetijden
De R-Go Break software is naar wens aan te passen. Zo kun je de pauzefrequentie bijvoorbeeld opvoeren bij pijnklachten of op advies van je therapeut. De standaard pauzetijden van de R-Go Break software staan ingesteld volgens de Nederlandse Arbo-richtlijnen en op advies van ergonomen: 30 seconden pauze na elke 10 minuten werken, 5 minuten pauze na elk uur met een dagelijks limiet van 6 uur beeldschermwerk.

Geïnteresseerd in de software van R-Go Tools? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Verwante artikelen
R-Go compact Break Toetsenbord (RGOCOUSWDBL) R-Go compact Break Toetsenbord (RGOCOUSWDBL)
RGOCOUSWDBL
€ 55,16 excl. btw
excl. btw
R-Go HE Break Mouse (RGOBRHESMR/RGOBRHESML) R-Go HE Break Mouse (RGOBRHESMR/RGOBRHESML)
RGOBRHESMR
€ 75,20 excl. btw
excl. btw
R-Go Split Break Ergonomisch Toetsenbord (RGOSP-USWIBL) R-Go Split Break Ergonomisch Toetsenbord...
RGOSP-USWIBL
€ 96,61 excl. btw
excl. btw
R-Go Riser verstelbare laptop standaard (RGORIATBL) R-Go Riser verstelbare laptop standaard...
RGORIATBL
€ 44,73 excl. btw
excl. btw
R-Go HE Mouse draadloos (RGOHEWL/RGOHEWLL) R-Go HE Mouse draadloos (RGOHEWL/RGOHEWLL)
RGOHEW
€ 87,44 excl. btw
excl. btw
R-Go Riser Flexibel laptopstandaard (RGORISTBL) R-Go Riser Flexibel laptopstandaard (RGORISTBL)
RGORISTBL
€ 58,00 excl. btw
excl. btw