ThinClientSpecialist

ICT Specialist Lenovo Gold IDG Partner of the Year

Lenovo Partner Awards in Nederland uitgereikt

Lenovo kondigde recentelijk haar jaarcijfers aan voor het fiscale jaar 2021 dat loopt van 1 april 2020 tot eind maart 2021. De resultaten waren historisch en braken nieuwe records met voor het eerst een omzet boven de 60 miljard dollar dankzij een heldere strategie, productinnovatie, operationele excellence en zowel wereldwijde als lokale aanwezigheid.

Lenovo’s channel first-strategie en de nauwe samenwerking met haar partners maakten dit uitzonderlijke resultaat mogelijk. Daarom zet Lenovo graag haar trouwe partners in de spotlight. Vandaag worden de winnaars van de Lenovo Channel Awards 20211/ in Nederland bekendmaakt, nadat de nominaties maandag 7 juni al via LinkedIn bekend werden.

“Een gestage en continue groei in het SMB-segment is ons grootste hoogtepunt. Er werd een omzetgroei gerealiseerd van meer dan 30% op jaarbasis en we bereikten het hoogste marktaandeel in de geschiedenis (25,9% januari-maart), terwijl we het vertrouwen en de sterke samenwerking met onze zakelijke partners hebben uitgebreid. Onze focus op het SMB-segment en de nauwe samenwerking met onze zakelijke partners om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, blijft en groeit gestaag, net als onze positie in de publieke sector en het onderwijs", zegt Maarten Guijt, General Manager Lenovo Benelux PCSD.

“Het resultaat in de Benelux bleek afgelopen fiscale jaar een van de sterkste in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) in zowel omzet, winst en productiviteit. Deze groei kan worden toegeschreven aan de verkoop van een goede mix van onze productsegmenten: Server, Storage en Software Defined Solutions. Tevens is een groot aandeel te danken aan de inzet van onze business partners die dag in dag uit met ons samenwerken om de beste oplossingen te bieden en ons hun vertrouwen geven”, aldus Tina Borgbjerg – General Manager Lenovo ISG Benelux & Nordics.

De winnaars van de 2021 Lenovo Partner Awards in Nederland

Lenovo Platinum, Gold en Silver IDG en ISG Partner of the Year Awards

Deze prestigieuze awards gaan naar partners die een uitzonderlijk resultaat in Lenovo-producten en -diensten realiseerde in haar segment. Bij de selectie werd structurele groei in acht genomen wat leidde tot de volgende winnaars:

Lenovo Platinum IDG Partner of the Year

Genomineerden: Centralpoint, Het IT, Coolblue, ARP Nederland

Winnaar: Coolblue

Met recht een partnership waarin continu voor beide partijen naar een win-winsituatie wordt gestreefd en waarbij de gezamenlijke kracht in verschillende marketingcampagnes werd versterkt. Coolblue heeft in tijden van schaarste enorme groei weten te realiseren, zowel online als offline, waarbij ook de samenwerking met de verschillende eindgebruikerssegmenten zeer succesvol is geweest.

Lenovo Platinum ISG Partner of the Year

Genomineerden: TTNL, ExtraVar, HET IT, BP Solutions

Winnaar: ExtraVar

Het succes van het Lenovo Infrastructure Solutions-team in Nederland is onherroepelijk gekoppeld aan de samenwerking met ExtraVar. Samen met ExtraVar is de groei doorgezet bij een aantal mooie klanten en ook naar de toekomst toe zullen we samen verder blijven groeien.

Lenovo Gold IDG Partner of the Year

Genomineerden: Four IT, Alternate, ICT Specialist, Mediamarkt

Winnaar: ICT Specialist

Met een omzetgroei van 400% heeft ICT Specialist het afgelopen jaar een schitterend gezamenlijk succes weten te behalen. Met haar innovatieve blik en focus op de thuiswerkplek middels de Lenovo ThinkSmart View, heeft ICT Specialist een nieuwe productcategorie en markt weten aan te boren.

Lenovo Gold ISG Partner of the Year

Genomineerden: Bossers & Cnossen, SLTN Inter Access, AnyLinQ, Wintelligent

Winnaar: AnyLinQ

De afgelopen periode heeft AnyLinQ Lenovo als strategisch leverancier aan haar datacenterportfolio toegevoegd. De samenwerking met alle teams binnen de organisatie, van sales tot support en management, heeft geleid tot mooie deals en een snelle groei!

Lenovo Silver IDG Partner of the Year

Genomineerden: Inphos, Van Drunen Automatisering, Datamex, Pijl Solutions

Winnaar: Inphos

Er is al jaren een actieve samenwerking tussen Lenovo en Inphos waarbij Lenovo de preferred hardware vendor is van deze partij. Inphos heeft grote kennis in huis van alle Lenovo hardware en services categorieën en zet die kennis actief in om degelijke en betrouwbare oplossingen te bieden aan haar klanten en onze gezamenlijke eindgebruikers.

Lenovo Silver ISG Partner of the Year

Genomineerden: Aragorn ICT Dienstverlening, Flexyz, Veerman ICT, Retail Experts

Winnaar: Flexyz

Flexyz is al jaren een loyale partner van Lenovo en heeft tevens besloten om haar eigen cloudomgeving op Lenovo-hardware te bouwen. Dit concept wordt inmiddels ook als hybride oplossing aan haar klanten verkocht.

Lenovo ThinkBook Partner of the Year: In deze categorie wordt de partner beloond die de meeste focus legde op onze ThinkBooks en die het meest succesvol is geweest in het verkopen van deze notebooks.

Genomineerden: Centralpoint, Switch, PDC, CDRomland

Winnaar: Centralpoint

Na het winnen van de ThinkBook Champion award vorig jaar heeft Centralpoint het succes op ThinkBooks kunnen doorzetten in FY21 met onder andere een grote campagne en significante deal.

Door gebruik van slimme marketing en een team dat streeft om elk jaar met Lenovo te groeien heeft Centralpoint afgelopen jaar een sterke stijging van 50% jaar op jaar in sales, waaronder ThinkBook, weten te realiseren.

Lenovo PC Growing Star of the Year: de partner die in deze categorie beloond wordt maakt onderdeel uit van een groep die dit jaar heel bewust voor Lenovo koos en daarmee succes wist te behalen.

Genomineerden: HET IT, Acknowledge, Azerty, ACES

Winnaar: Azerty

Azerty is een sterke business partner die ook hard is gegroeid en continu in beweging is om te professionaliseren en heeft op commercieel gebied een groei gemaakt van 39% en op detailhandel inmiddels ook het aandeel een aantal keren verveelvoudigd. Een veelbelovende partner met wie Lenovo graag de eindklanten wil blijven bedienen en een prachtige gezamenlijke toekomst voorziet.

Lenovo ISG Project of the Year

Genomineerden: Exellyn, Bossers & Cnossen, Extravar, HET IT

Winnaar: Exellyn

Exellyn verkocht als eerste partner in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) een ThinkSystem-server aangedreven door Cooper Lake CPUs. Een ongelooflijke prestatie en het perfecte bewijs hoe Exellyn het productportfolio van Lenovo proactief in de markt zet.

Speciale Award: One Lenovo Partner of the Year
Deze prijs beloont de partner die een uitstekende inspanning en resultaat geleverd heeft door de verkoop van zowel het Lenovo PC-portfolio (IDG - Intelligent Device Group) als ook het portfolio van de Infrastructure Solutions Group (ISG) of zelfs een combinatie er van.

Winnaar: HET IT

HET IT is een trouwe partner in zowel het partnership met datacentersystemen en diensten als ook hardware die een vast onderdeel van de ‘Lenovo-familie’ zijn geworden. Zij laten na zoveel jaren partnerschap nog steeds een sterke groei zien. Ze weten het volledig Lenovo-portfolio succesvol in te zetten en behaalden het afgelopen jaar zelfs 100% jaar-op-jaar groei heeft weten te behalen.

“Wat een feest om deze awards te mogen toekennen! Ik wil voornamelijk mijn dank uiten aan al onze partners, genomineerden en winnaars. Dankzij onze nauwe samenwerking zijn de huidige resultaten en enorme groei mogelijk. Hadden we maar zoveel awards om uit te delen! Van harte gefeliciteerd,” aldus Christian Peters – SMB & Channel Director Lenovo PCSD Benelux.

“Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars en dank voor jullie samenwerking mét en de focus op Lenovo! Dit geldt uiteraard ook voor de genomineerden. Het is als team dat Lenovo met onder andere jullie samen prachtige resultaten heeft kunnen behalen en in Nederland op het gebied van servers wederom de nummer #1 positie heeft weten te behalen. Samen staan we sterk en ik hoop nog vele nieuwe partners & service providers te mogen verwelkomen in ons midden – samen kunnen we blijven groeien”, aldus Hermen van Dalen – Channel Manager Lenovo ISG Benelux

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.