ThinClientSpecialist

Onderhoud tips

Tips
Wat kun je als gebruiker van een werkplek zelf doen om virussen en schade te voorkomen?

Werkplekken minder kwetsbaar maken voor virussen en malware

Datalekken zijn de afgelopen tijd erg toegenomen door het vele thuiswerken. Een extra veilige werkplek, zoals een (ThinClient-)laptop of een werkplek waarbij er zo min mogelijk lokaal opgeslagen wordt, kan bijdragen. Wat daarnaast kan helpen zijn verschillende beveiligingsoplossingen op softwaregebied of VPN's. Cybercriminelen werken ook na kantoortijd, controleer voor aanschaf van een nieuwe werkplek of er extra beveiligingssoftware is ingebouwd. Een voorbeeld waarbij een ingebouwde beveiliging zit zijn HP Elite pc's, workstations en geselecteerde Pro pc's.

Als gebruiker zelf zorg je voor een goed wachtwoord dat je regelmatig wijzigt en zet je de werkplek in sluimerstand zodra je van je werkplek wegloopt.

Het onderhouden van je werkplek
Let op; zet eerst je laptop uit voordat je hem grondig schoonmaakt!

Toetsenbord en aansluitpoorten

Een laptop of een andere werkplek kan soms jaren mee gaan. Echter moet je als gebruiker wel zorgen dat je deze netjes houdt en regelmatig schoonmaakt. Naast de buitenkant en het beeldscherm zijn er meerdere plekken belangrijk om schoon te maken. Belangrijk bij het schoonmaken van je toetsenbord is om deze zelf ondersteboven te houden en even te schudden zodat vuiligheid hieruit valt. Hierna kun je met een kwast tussen de toetsen schoonmaken. Hier zijn verschillende attributen en schoonmaakmiddelen voor ontwikkeld.

Met een busje perslucht kun je het hardnekkige vuil onder de toetsen vandaan halen, met dezelfde perslucht kun je daarnaast makkelijk de aansluitpoorten schoon spuiten.

Ventilator
Het schoonmaken van je ventilator is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je minder geluid produceert wat het risico op oververhitting verkleint. Sommige laptops kunnen aan de onderkant open geschroefd worden waar vervolgens de ventilator schoon gemaakt kan worden met behulp van een microvezel doekje. Echter, bij veel modellen is het tegenwoordig niet meer mogelijk om de achterkant open te maken. Bij deze laptops kun je met een busje perslucht vanaf de buitenkant in de uitgang van de ventilator kleine spuitjes achter elkaar spuiten. Let er op dat je niet langdurig op één plek spuit, dit kan problemen veroorzaken. Neem telkens een korte pauze tussen iedere spuit.

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.