ThinClientSpecialist

Waarom ThinClients


Waarom ThinClients
Draaien van een schoon en naadloos IT-systeem vanaf één locatie. Data en applicaties hoeven alleen centraal op de server te worden geplaatst en beheerd. Door deze centralisatie hoeft er geen uitgebreid onderhoud van software op individuele apparaten plaats te vinden.

Virussen hebben geen kans
ThinClients raken niet besmet met virussen, worms en trojans omdat ze op een read-only besturingssysteem draaien. In plaats van elke ThinClient in het netwerk te beschermen, hoeft alleen de centrale server beveiligd te worden. Hierdoor hoeft er alleen op het gebied van security gefocust te worden. Dit is een enorm geld -en tijdbesparing. ThinClients hebben daardoor een lage ‘total cost of ownership.’


Een ThinClient is duurzaam omdat het weinig draaiende onderdelen bevat. Hierdoor is de aanschaf goedkoper ten op zichte van een traditionele pc en is het veel energiezuiniger.


Flexibele toegang tot alle data
Een ThinClient kan op elke plek worden neergezet binnen een bedrijf. Elke ThinClient biedt de mogelijkheid om eenvoudig toegang te krijgen tot alle data door een connectie te maken met de serveromgeving. Dit kan op verschillende afdelingen, maar ook thuis. De systeembeheerder kan op afstand makkelijk het beheer toepassen en daardoor alles goed monitoren. ThinClients kunnen toegang krijgen tot verschillende server platforms zoals Windows, Citrix, Linux en VMware.

ThinClients zijn compacte en geluidloze apparaten zonder koelventilatoren
ThinClients zijn klein, ruimtebesparend en bevatten geen onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage. Ze bieden daardoor een veel langere levensduur. Bovendien produceren ThinClients geen achtergrondgeluid door ventilatoren en harde schijven zoals bij PC’s.


Energiebesparend en milieuvriendelijk
Met ongeveer 10W per apparaat verbruiken ThinClients slechts een fractie van de energie van traditionele pc’s. De lange levensduur, het compacte formaat, het ontbreken van harde schijven en andere componenten, verlagen de hoeveelheid elektronisch afval (e-afval) op het moment dat ze uiteindelijk uit productie worden genomen en worden afgevoerd.