Waarom ThinClients

Waarom ThinClients
Draaien van een schoon en naadloos IT-systeem vanaf één locatie
Data en applicaties hoeven alleen centraal op de server te worden geplaatst en beheerd. Deze centralisatie elimineert het vaak uitgebreide onderhoud van software op individuele werkstations.


Virussen krijgen geen kans
Maak een einde aan vervelende en gevaarlijke computervirussen en malware. ThinClients raken niet besmet met virussen, worms en trojans omdat ze op een read-only besturingssysteem draaien. In plaats van elke ThinClient in uw netwerk te beschermen, hoeft u alleen de centrale server te beveiligen. U bent op deze wijze in staat elk beveiligingslek te dichten. Geniet van daadwerkelijke besparingen en een lage total cost of ownership.

ThinClients helpen om een duurzame verlaging van de IT-kosten te realiseren. Niet alleen het systeembeheer, onderhoud en ondersteuning worden veel economischer, tevens zijn de aanschaf kosten lager dan die van traditionele PC's.

Flexibele toegang tot uw data 

Plaats en gebruik uw data waar dit nodig is. Met ThinClient-oplossingen, bent u snel en gemakkelijk in staat om interne afdelingen, kantoren, andere externe locaties en thuiswerkplekken te integreren. U ervaart bovendien directe toegang tot uw persoonlijke werkomgeving. ThinClients maken het eenvoudig om toegang te krijgen tot verschillende server platforms als Windows, Citrix, Linux, Unix en oudere host-applicaties.


Ideale arbeidsomstandigheden op elke werkplek
Eindelijk hebben alle medewerkers een IT-werkstation dat is aangepast aan hun specifieke taken en behoeften. Gebruikers hebben altijd de nieuwste applicaties en tools die ze nodig hebben voor hun werk. Tijdrovende gebruikersproblemen als gevolg van lokaal geïnstalleerde applicaties en dataverlies als gevolg van lokaal opgeslagen bestanden behoren tot het verleden.


High availability voor iedereen
ThinClients maken uw bedrijfsnetwerk snel en bieden een hoge beschikbaarheid omdat alle applicaties centraal op een stabiele server draaien. Verder merkt u een toename van de beschikbare bandbreedte omdat alleen scherminhoud, toetsenbordcommando's en muisklikken tussen de clients en de server worden verzonden.


Compacte, geluidloze apparaten zonder koelventilatoren
ThinClients zijn klein, ruimtebesparend en bevatten geen onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage. Ze bieden daardoor een veel langere levensduur. Bovendien produceren ThinClients geen achtergrondgeluid door ventilatoren en harde schijven zoals bij PC’s.

Energiebesparend en milieuvriendelijk
Met ongeveer 10W per apparaat verbruiken ThinClients slechts een fractie van de energie van traditionele pc’s. De lange levensduur, het compacte formaat, het ontbreken van harde schijven en andere componenten, verlagen de hoeveelheid elektronisch afval (e-afval) op het moment dat ze uiteindelijk uit productie worden genomen en worden afgevoerd.