ThinClientSpecialist

IGEL Community Custom Partitions Templates Store

Community Custom Partition Templates worden gemaakt en gedeeld door de IGEL-community, zodat applicaties snel kunnen worden geïmplementeerd op het IGEL OS.

Klik hier voor de Custom Partition Template Store

Wat zijn IGEL Custom Partitions?

Het IGEL OS is een Linux-besturingssysteem dat is gebaseerd op de Ubuntu Linux-distributie, maar gebruikt een mainline kernel voor maximale hardwarecompatibiliteit en flexibiliteit. Bij correct deployment is het IGEL-besturingssysteem beperkt tot de configuraties en toepassingen die zijn gedefinieerd via het UMS-profiel. De Custom Partitions feature maakt de implementatie mogelijk van door de gebruiker gedefinieerde scripts, applicaties of andere bestanden voor één apparaat of een groep apparaten met IGEL OS.

Typische use-cases zijn bijvoorbeeld Google Chrome, Zoom, Microsoft Teams of een Linux-versie van een aantal bedrijfstoepassingen. IGEL heeft bijvoorbeeld een retailklant die zijn POS-software rechtstreeks op het IGEL OS installeert, wat resulteert in een gecentraliseerde oplossing voor de implementatie en het onderhoud van zijn apparaten, snel en op elk moment. Alles draait lokaal.

Wat zijn Custom Partition Templates?

Simpel gezegd, Custom Partition Templates werken met Custom Partitions waarbij de binaire bestanden van de app zijn verwijderd om te voldoen aan licentievereisten van derden. IGEL heeft niet het recht om applicaties te distribueren en verwijdert alles, waardoor alleen de IGEL-specifieke configuratiebestanden overblijven. Theoretisch hoeven alleen de applicatiebestanden legaal te worden opgehaald en gekopieerd naar het Custom Partition pakket. Hoewel sommige configuratiewijzigingen mogelijk nodig zijn als gevolg van wijzigingen sinds de template is gemaakt, kunnen ook wijzigingen in sommige vermeldingen in de configuratiebestanden nodig zijn. Sommige templates zijn bijvoorbeeld gemaakt voor oudere IGEL OS-versies en hebben mogelijk een andere structuur dan IGEL OS 11. Lees de instructies voor meer informatie over het implementeren van de aangepaste partitiesjablonen.

BELANGRIJK! Custom Partition Templates zijn zonder garantie en zonder ondersteuning van IGEL. Lees de DISCLAIMER. Lees de instructies voor informatie over de installatieconfiguratie.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.