ThinClientSpecialist

Zijn desktops verleden tijd?

Bron: IGEL Technology

Een nieuw rapport van ESG stelt een vraag die we waarschijnlijk allemaal in ons hoofd hebben, vooral recentelijk met de hogere eisen die worden gesteld aan het mogelijk maken en vereenvoudigen van werken op afstand: zijn desktops verleden tijd? Gezien nieuwe trends in digitale werkplekken, waaronder VDI en DaaS, gelooft ESG Senior Analyst Mark Bowker dat er een convergentie is van factoren die de ideale voorwaarden creëren voor alternatieve eindpuntstrategieën.

 

Deze strategieën ondersteunen het gebruik van desktops vanuit een gecentraliseerd datacenter of de cloud voor consistente, productieve eindgebruikerservaringen, ongeacht de locatie, in combinatie met een consistente IT-desktopbeheerervaring die werknemers ondersteunt wanneer en hoe ze willen werken. Maar in de context van het leveren van deze nieuwe virtuele en cloudwerkplekken komt een verhoogde prioriteit op het gebied van beveiliging aan het licht.

Hoewel 79% van de IT-professionals van mening is dat alternatieve desktop-leveringsmodellen zoals VDI en DaaS veiliger zijn dan traditionele desktop-leveringsmodellen, blijft beveiliging een punt van zorg. Volgens het onderzoek hebben drie van de vijf belangrijkste prioriteiten voor de levering van werkruimten betrekking op beveiliging. Naast het verbeteren van de samenwerking tussen werknemers (37%) en het beheren van gebruikersverwachtingen over toegang, apparaatkeuze en toepassingsvoorkeuren (35%), het detecteren van beveiligingsincidenten, kwetsbaarheden en risico's (36%), het controleren en instellen van voorwaarden voor eindpuntbeveiligingsbeleid (32%) en het reageren op beveiligingsincidenten, kwetsbaarheden en risico's (31%) werden in de top vijf vermeld: Om deze beveiligingsproblemen op te lossen , IGEL is de perfecte oplossing.

Een zeer veilig op Linux gebaseerd besturingssysteem dat vrijwel onmogelijk te manipuleren is en uiterst resistent is tegen virussen en andere malware. Met behulp van IGEL OS, worden er geen gegevens opgeslagen op het apparaat zelf – het is allemaal opgeslagen in de beveiligde cloud of data center waar het volgens de regels beheerd en beveiligd is. Dit geeft veel meer controle over de beveiliging. Met behulp van IGEL ' s unieke "chain of trust" - worden alle onderdelen gecontroleerd. Dat betekent dat elke afzonderlijke stap van het eindpunt naar de cloud of data center is gevalideerd en wordt alleen gestart als het cryptografisch ondertekend is door een vertrouwd partij. Lees hier het ESG-verslag: https://www.igel.com/esgsurvey/

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.